Fortfarande utelåst...

Inatt sov vi hos syrran, och föjlande två nätter ska vi sova hos makens brorsa... På måndag morgon får vi upplåsningshjälp :o)

Tills dess kommer jag nog inte bjuda på nån inspiration... Det gör däremot
Duni -massor av trevliga dukningstips, servettvikningar mm.
So long, until monday!

duni1 duni2

Bilder: Duni

Utelåst

Ojejoj, i morse klev jag tidigt upp för att åka och simma (vilket är total överkurs och kommer inte att upprepas särskillt många gånger), sedan till biblioteket för att låna och lämna böcker, sedan på föreläsning, sedan en sväng på stan för att inhandla material inför söndagens pysselgrupp, sedan till badhus med syskonbarn, och sedan till goda vänner på middag... trött som en liten gris upptäcker jag på hemvägen att hemnyckeln är borta... så vad gör man... klockan halv 12 på natten en fredag...?

Nu sitter vi på makens jobb och funderar ut någon lösning... 

Jaja, på
Åhlens såg jag iallafall trevliga tallrikar som inte alls kostade hundra miljoner... trevlig brun färg (finns även i svart och lite sådär) och skön form. Viggo heter serien.

Sov gott... ni lyckostar som ligger i era egna, sköna sängar...



viggo

Bild: Åhlens



Människoklocka

Den här lite udda onlineklockan hittar du här. Lite sjuk-kul...  :D

människoklocka

Italiensk Design

Italienarna är inte bara duktiga på pizza o pasta, de kan inredning också! :o) Från Massimo Pavan kommer den här roliga lampan. Skaftet är gjort av en vattenkran!

lampa

Bild: Massimo Pavan

Betonghjärtan

Idag har jag gjort små hjärtan i betong. Jag har använt mej av IKEAS iskubsform och petat i lite betong! Hjärtanen tänkte jag dekorera blomarrangemang med. Ända sedan i somras har jag varit lite betonggalen...  :o) Tycker att det är ett jätteläckert material!



 

betongrätt      hjärtarätt


Bilder: Pysselpinglan



Kajsa Johanna

Den som har vägarna förbi Uppsala får inte missa den urmysiga butiken Kajsa Johanna (S:t Eriks gränd 6). En liten butik där det säljs blommor och inredningsdetaljer. Detta är min absoluta favorit här i stan! Från Kajsa Johanna kommer min zinkhink på bilden nedan.





KJrätt   zinkhinkrätt


Bilder: Pysselpinglan



Country by mail

Jag har hittat ytterligare en jättemysig butik på nätet  -Country by mail. Här finna alla möjliga heminredningsdetaljer i lantlig stil. Allt från lapptäcken till ostkupor! 
Jag hittade två favoriter, dels träkorgarna med metallhandtag här nedan, och fåglarna i gjutjärn.

korgarpippi

Bilder: Country by mail

Kaktusar!

Idag har jag även hunnit med en sväng till IKEA! Där köpe jag tre små kaktusar! Jag som inte ägt en kaktus sen jag va barn! Jag har inte gillat dem så mycket, mest tyckt att det va nåt för ohusliga ungkarlar.  Men nu tyckte jag att de va riktigt trevliga. Jag köpte även ett litet sett med tre små krukor på ett fat som jag satte kaktusarna i.

kaktuzar1    kaktuzar2

Bilder: Pysselpinglan

Betongit på uteplatsen

Idag har jag varit helt ledig! Vädret har varit underbart så jag har passat på att göra lite höstfint på vår lilla uteplats!
I Somras gjorde jag massor av betonglöv som jag nu gjorde ett litet stilleben av tillsammans med ett gäng små ljuslyktor från IKEA. Jag åkte även till Plantagen och köpte ljung. Ljungen satte jag i Betongkrukor. Jag älskar kontrasten mellan den lilarosa ljungen och den grå betongen.

Idag blir det premiär för egentagna kort! Jag måste säga att det va svårare än jag trodde att få fina bilder, jag har som aldrig pysslat med fotografering förut.  Ni får ha överseende med mej! :o)  Men skam den som ger sig!

ljung1  ljung2

löv2  löv1

Bilder: Pysselpinglan
   

Gift in a jar

Jag vill slå ett slag för den jätteroliga gå-bort-presenten "Gift in a jar". Jag såg den första gången på Husmusens blogg, och har använt konceptet flera gånger -alltid jätteuppskattat av mottagaren!
Det handlar helt enkelt om att fylla en glasburk med alla de torra ingredienserna till en kaka och skriva ett litet recept hur man ska göra kakan. Kul va?

giaj2


Ett exempel på hur reseptet kan se ut är:
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
3 dl smarties eller nonstop

Lägg till:
125 g mjukt smör
2 ägg

Tillagning:
Blanda smör, ägg och övriga ingredienser (förutom godisarna) i en bunke.
Rör ihop till en krämig smet, gärna med elvisp.
Klicka ut på plåtar och tryck dit några praliner.
Grädda i 175º ca 15 minuter. Låt kakorna svalna på ett galler.
Blir ca. 36 kakor.

Det finns fler recept på Frugal homemaker.

Finfina korgar

Å! Jag kan inte hålla mej! Så nu när maken grejjar med kameran så passar jag på att blogga lite, det är ju beroendefamkallande! Det är så spännande att se om nån har lämnat en kommentar och så... Jag blir hemskt glad för alla uppmuntrande kommentarer- Tack!!

Jag bara älskar de här korgarna från
IKEA! Såg dem första gången hos min svägerska, som är min pysselguru och stora inspirationskälla när det gäller pyssel och inredning. Allt hon tar i blir som bara mysigt!
Nåja, åter till korgarna -egentligen är de till för badrumsförvaring, men jag tycker man kan ha dem till brödkorgar, pysselförvaring, bara låta stå framme med trevliga tidningar i, leksaksförvaring eller vad som helst! De heter LIDAN och är tillverkade av propenplast. Billiga är de också! Settet om fyra kostar 99 kronor! KÖPKÖPKÖP!!! :o)

lidan

Bild: IKEA



Hurra!

Idag har min kamera kommit, så inte hinner jag blogga inte -jag ska ta kort !!
canon

Bild: Canon


Pumpor!

En för mig nyfunnen, men mycket trevlig och inspirerande hemsida, är About home &garden. Har bara hunnit börja rota bland alla deras tips och ideér, men blev så rysligt sugen på att köpa pumpor och placera lite här och var. Pumpor är ju en jättemysig höstdekoration, inte minst utomhus tycker jag!

pumpa

pumpa3

pumpa2

pumpa4

Bilder: About home and garden

Ledsen...

Till min stora besvikelse kom det ingen avi idag! Min kamera är försenad!! Usch va tråkigt!
För att fortsätta på det sorgliga temat så bloggar jag idag om näsdukar. De här söta näsdukarna finns att beställa på
Floralin. Om man önskar, så kan man även beställa med broderat monogram på... Kalas såhär i förkylningstider!

näsduk


  

Bilder: Floralin & Junior

Tema: Karaffer

Det finns så många vackra karaffer här i världen! Här är några av dem...




Denna heter Cristal och kommer från
Normann Copenhagen- en enkel, stilren karaff med plastmuggar i olika färger.




karaff1

Den här karaffen heter Essence och kommer från Iittala.

karaff2

Den här karaffen kommer från Kosta Boda och heter Line. Den har så mjuka härliga former tycker jag.

karaff3

Den här karaffen är ur en serie som heter Nobel och kommer från Orrefors.

karaff4



Även denna karaffen är från Orrefors och heter Mingus.

karaff5






Plåtskyltar

Dessa roliga skyltar hittade jag på YLE. Lagom enkelt pyssel tycker jag! Dessutom får man banka av sig lite! :o) Ytterligare ett pyssel att lägga i högen "trevliga-pyssel-att-göra-nån-gång"...
YLE bjuder på många trevliga pysseltips. Beskrivning hur man gör skyltarna finns här!

skylt1     skylt2


Bilder: YLE


Stenkuddar

Jag  vet, dessa stenkuddar från Sufraco finner man på var och varannan inredningsblogg, men de ÄR ju så läckra!! Bloggen blir som inte komplett utan dem! :o)

stenkuddar2
stenkuddar

Fönster

Blyinfattade mosaikfönster är något av det vackraste jag vet! Färgerna, mönstren, de handblåsta glasens ojämnheter... mmm...
 Har alltid drömt om ett mosaikfönster i sovrummet... Den drömmen kommer visserligen nog aldrig att infrias, men ÅÅ va läckert det vore...

fönster


Bengt & Lotta

Det var kärlek vid första ögonkastet när jag första gången såg Bengt & Lottas laserskurna ljusstakar i järn. Det som först började med en kossa har blivit älgar, grisar, människor, blommor.... Hur roliga som helst!
Bengt & Lotta gör även lampor, brickor, smycken mm.

bengtlotta

Bild: Bengt & Lotta AB




Skuggspel

Dessa små oljelampor av rostfritt stål lämnar vackra skuggsiluetter på väggen där de står. Är inte denna idé HUR mysig som helst?!?! Något för oss som inte har någon öppen spis att njuta av under kalla höstkvällar... Finns på pid.se.

lampa

lampa2

Bilder: pid.se


Placentero

Placentero heter denna helt underbara sittmöbel! En plastfåtölj med lädersits som finns i fler olika färger och som tydligen ska få en att känna sig alldeles harmonisk och viktlös... :o) Jaja, den är mycket vacker att se på iallafall! Finns på pid.se!

pid


Foto: www.pid.se

Kransbinderi

Efter att ha blivit inspirerad av ett besök på Minnas Blomsterverkstad gav jag mig ut i skogen för att plocka mossa, lingonris och annat att binda krans med! En mycket underskattad sysselsättning!
Kransarna på bilderna nedan är dock inte mina utan från blomsterverkstaden, mina får jag väl föreviga på måndag när jag får min nya kamera! :o)



krans1

krans2

Foto: Blomsterverkstad



Caroline Zoob

Under en av mina virrfärder i cyberspace hamnade jag i den lilla interbetbutiken Caroline Zoob. Här finns alla möjliga trevliga tingest att fylla hemmet med. Min favorit är det ursöta porslinet Singing Bird. Väl värt både ett och två besök!

singing bird

                             


Bilder: Caroline Zoob

Äntligen!

Nu har även lilla jag skaffat en blogg! Efter att ha läst en hel massa trevliga och inspirerande bloggar så har jag gett mig på att skapa en egen!
Jag har beställt en digitalkamera, den kommer på posten på måndag! Då ska jag börja dokumentera alla mina projekt :)


frökapslar